The Yugosphere

My piece on the idea of a Yugosphere, and the problems of referring to the region that was Yugoslavia, is now up at Citizenship in South Eastern Europe (CITSEE), which is part of the Faculty of Law at the University of Edinburgh. There’s also lots of other good material on the region, including photo reportage and interviews.

2 responses

  1. Slažem se da ima spasa za našu Jugoslaviju. Kao i drugim narodima nase domovine tako je i bosancima najlepse bilo u Jugoslaviji. Zato je treba obnoviti, naravno kao fleksibilnu i demokratsku zajednicu povezanu ekonomski interesima i principom solidarnosti Najbolje bi bilo ponovo napraviti Jugoslaviju u kojoj je princip solidarnosti bio razvijeniji nego igde u razvijenim zemljama, te najzad iz ekonomskih razloga jer je raspad jugoslovenskog trzista sve nas kostao 500-1000 milijardi dolara. Jednostavno u Jugoslaviji bi se svi bolje osecali, kao kod svoje kuce, a mnogo bi bolje ziveli i perspektive svekolikog razvoja bi bile najvece za sve nase narode.

    Jugoslavija se sasvim sigurno obnavlja, a Davor Domazet Lošo, hrvatski admiral u penziji, zna i tačan datum – biće to 28. juna 2014., dakle, na Vidovdan

  2. Slavni philospher Immanuel Kant je pravilno ugotovil, da je notranji občutek ljudmi je najbolj pomemben vidik sreče. Strinjam se s prejšnjimi blogerjev, ki so mi veliko srečnejši v naši stari domovini in da je vse, kar je mogoče, je treba storiti vse za ohranitev vrednosti, ki jih bomo lahko ohranili.Družbeni sistem ni bil popoln, se strinjam, vendar ni nemogoče združiti vrednote naše stare države, s tistimi v EU. Načela solidarnosti, kulturno širino in velikost skupnega trga, ki smo jih imeli bi moral biti zadosten razlog za vse nas, da se borijo za ponovno vzpostavitev našo čudovito državo, v kateri smo bili vsi tako veliko srečnejši in bogatejši. Za začetek bi se lahko prožno skupnost, kot Beneluksa, kar je privedlo do gospodarske unije v okviru EU, kjer so pravice vsakega človeka in naroda v celoti ohranjeno in če politični sistem je demokratična v skladu z načeli EU. Vsi naši ljudje bi se počutili veliko bolje na ta način po vsej nekdanji državi Jugoslaviji.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: